Bölümümüzün Akredite Belgesi ÖSYM "Tercih Kılavuzu"na Eklendi

Yayın Tarihi: 21.06.2019

Bölümümüzün akredite belgesi ÖSYM "Tercih Kılavuzu"na eklendi.

Bölümümüzün EPDAD tarafından 28.03.2019 tarihinde verilen akredite belgesi "ÖSYM Tercih Kılavuzu"nda yerini aldı. Türkiye'de akredite olan 4 Türkçe Öğretmenliği Bölümü'nden biri olan bölümümüz, ÖSYM tarafından hazırlanan tercih kılavuzunda öğrencilerin dikkatine sunuldu. Lisans programlarının akredite edilmesi, ilgili lisans programındaki eğitim, öğretim ve öğrencilere yönelik işlemlerin standartlara uygun olarak yürütüldüğünü göstermektir. Akredite işlemleri, YÖK Kalite Kurulu tarafından onaylanmış bağımsız değerlendirme kuruluşları tarafından yapılmaktadır ve "akreditasyon", lisans programlarının "kalite belgesi" niteliğindedir.